Vijftig tinten dodelijk en andere plannen

Mijn allereerste boek is er!
En nu?
Val ik in een gat? Ga ik op mijn lauweren rusten? Hang ik mijn macbook aan de wilgen? Zwaai ik dag met mijn handje? Gooi ik het bijltje erbij neer?
Natuurlijk niet!

In mijn digitale vergaarbak ‘schrijverijen’ wachten zeker tien vergevorderde ideeën en verhaalprobeersels op inspiratie en tijd. Enkele projecten zijn, al zeg ik het zelf, veelbelovend. In de zin dat ik het verhaal al goed voor ogen heb en/of enorm gemotiveerd ben om verder te schrijven. In deze blog deel ik een aantal van die premature boekenbaby’s.

De erotische thriller
Door het grote – en mijns inziens onbegrijpelijke – succes van de Fifty Shades-trilogie kwamen mijn dochter en ik op het idee om een soortgelijke bestseller te schrijven. Iets met veel expliciete seks, maar dan vanuit vrouwelijk perspectief. En, om het nog smeuïger te maken, voorzien van moord en doodslag. Een feministische, erotische thriller.
Onze hoofdpersoon Emma runt een paardenpension en treft het niet bepaald qua mannen. Na een hete nacht (expliciete scene nummer 1!) betrapt ze haar vriend, terwijl hij haar twee tienerdochters begluurt. Uit wraak maakt ze hem een kopje kleiner. De tweede man die het loodje legt, is een onenightstand (expliciete scene nummer 2!). Zijn seksistische grappen worden hem fataal. Zo gaat het nog een paar mannen en moorden door.
Het verhaal is qua structuur zo goed als af. Ik zeg: kansrijk!

Overigens, samen met je volwassen dochter zo’n boek schrijven is hilarisch. Ik kan het iedereen aanraden, maar wees voorbereid op wederzijdse schokkende bekentenissen. Het enige waar ik me een beetje zorgen over maak, is mijn zoekgeschiedenis. Menigmaal zocht ik naar manieren om iemand te vermoorden zonder dat het opvalt en Google bewaart dergelijke data voor eeuwig. Als er ooit een man in mijn omgeving op merkwaardige wijze verongelukt, dan ben ik natuurlijk meteen verdacht.

Het alternatieve levensverhaal
Een tweede project dat op voltooiing wacht, is een boek over mijn vader.
Midden jaren vijftig van de vorige eeuw was mijn vader een twintiger die ervan droomde om te emigreren naar Australië. Dat vertelde hij me enkele weken voordat hij overleed, nu acht jaar geleden. Sindsdien laat het verhaalidee me niet meer los: hoe zou zijn leven zijn geweest wanneer hij daadwerkelijk geëmigreerd was?
Een half jaar geleden maakte ik samen met mijn gezin een rondreis door Australië. Tijdens de rit langs de oostkust kwamen we terecht in Singleton, een klein industrieel stadje omringd door wijngaarden. Ik zag er mannen die op mijn vader leken. Sterke, stoere mannen met vriendelijke ogen en een hartelijke lach. Twee dagen later wist ik ineens hoe ik het verhaal wilde vertellen en had ik de structuur min of meer klaar.
Na thuiskomst heb ik een uitgebreid interview gehouden met mijn oom, de oudste broer van mijn vader. Hij gaf me veel informatie over vroeger, over hoe mijn vader als kind was, welke streken hij uithaalde, hoe het was om in oorlogstijd op te groeien en over de plaatsen waar ze woonden.
Dit alternatieve levensverhaal staat absoluut in mijn persoonlijke top 3 van kansrijke opvolgers van mijn debuut.

Kinderverhaaltjes en jeugdboeken
Op de website Voorleestuin.be staan inmiddels vier verhaaltjes voor de kleintjes die ik lang geleden schreef voor mijn zoon. Het lijkt me leuk om een bundel voorleesverhaaltjes uit te geven over het jongetje Willem Wanne.
Voor mijn dochter schreef ik, eveneens lang geleden, een verhaaltje over Langzame Lena. Samen met een illustratrice overweeg ik om dit in de vorm van een prentenboek te gieten. Een project dat op een laag pitje staat, maar wellicht komt het er ooit van.
Nu mijn debuut voltooid is, moet ik een beetje afscheid nemen van de hoofdpersonen. Dat valt me best zwaar. Ik ben nogal gehecht geraakt aan Bente en Adel en wil graag weten hoe het verder met ze gaat. Wie weet komt er een vervolg op mijn boek. Bente gaat na de zomervakantie immers naar de brugklas en we weten allemaal welke vreselijke gebeurtenissen er plaatsvinden op scholen voor voortgezet onderwijs. Toch?

Reageer
Wil je graag weten wat mijn volgende project wordt of heb je een voorkeur? Laat gerust een reactie achter. Dat kan hier en op facebook: https://www.facebook.com/MW-Valkenburg-auteur-111251333563258/


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Reacties

Hoi Miranda,

Tijdens een van de lessen bij Marjon Joosten las je een passage voor uit een verhaal dat zich afspeelde in Afrika. Ik was daar toen erg door geïntrigeerd. Misschien ook een idee?
carolien, op 27-09-19

Vijftig tinten dodelijk en andere plannen

Recensie Trubbels in Thailand

Wereldmeisjesdag

Vijftig tinten dodelijk en andere plannen

Op de toeristische toer

Heet van de naald