Heet van de naald

In plaats van de lappen tekst die ik jullie tot nu toe heb voorgeschoteld, mogen jullie vandaag plaatjes kijken. Deze blog gaat over het prachtige coverbeeld van mijn boek.

Vers naar de pers
De laatste dagen voordat mijn boek naar de drukker ging, was ik druk met de correctieproeven. Dat was nog best een dingetje. Bij elke herlezing ontdekte ik weer gekke typo’s, noodzakelijke verbeteringen en wenselijke verfraaiingen. Maar de deadline was keihard en bovendien was daar het lonkend perspectief van een Echt Boek. Op zeker moment ging ik verbeteringen terug verbeteren en toen besloot ik dat het klaar was.

Fotokunst
De cover is gemaakt door mijn lieve vriendin Titia. Zij heeft een van mijn favoriete foto’s nageschilderd. Die foto is gemaakt in 2004, tijdens de vakantie in Thailand waar het idee voor mijn boek ontstond. Op de foto staan mijn kinderen, destijds 13 en 9 jaar oud, die zo ondeugend waren om te gaan joyriden met mijn gehuurde brommer. In het boek komt een scene voor die op deze anekdote is gebaseerd.

Aanvankelijk wilde ik een digitale bewerking van de foto als coverbeeld gebruiken, maar de resolutie bleek te laag. Toen ik Titia vroeg of zij het na wilde schilderen, aarzelde ze geen moment. Ik ben heel blij met het resultaat.
De oorspronkelijke foto, de digitale bewerking en het prachtige schilderij kun je zien op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/MW-Valkenburg-auteur-111251333563258/

Benieuwd naar ander werk van mijn talentvolle vriendin? Ga naar http://www.titiaheijman.nl


Twitter Facebook LinkedIn Volgen